Over ons

Wie zijn wij?

Ons fietspunt team bestaat nu uit 8 vaste medewerkers en dagelijks werken er ook nog eens zo’n 20 tot 25  mensen met de grote afstand tot de arbeidsmarkt aan de recycling van gebruikte fietsen.

Geschiedenis Fietspunt

Op 13 april 2004 werd het eerste Fietspunt filiaal geopend aan de Lange Jansstraat te Utrecht, waar drie personeelsleden werkzaam waren. Later in dat jaar kwam daar een tweede Fietspunt filiaal bij te Woerden. In september 2004 werd Fietspunt Utrecht uitgebreid met een filiaal aan het Jansveld te Utrecht, omdat het pand aan de Lange Jansstraat uit zijn jasje groeide. Hier bleef Fietspunt gevestigd tot eind december 2005. Op 1 januari 2006 nam Fietspunt zijn intrek in het pand aan de Nobelstraat 293 te Utrecht. Anno 2014 heeft Fietspunt Utrecht acht personeelsleden en zijn er een aantal franchise filialen opgericht in de provincie Utrecht. In 2007 werd een voormalig medewerker franchisenemer van het Fietspunt filiaal in Woerden, waarna de filialen in Driebergen en Houten volgden.

Inmiddels zijn de franchisefillialen verkocht aan de franchisenemers, en is Fietspunt alleen nog gevestigd op de Koningin Wilhelminalaan.

In de media

Regelmatig komt fietspunt in de media omdat de media vind dat fietspunt een goed iniatief  is omdat Fietspunt  werkt met “de speciale mensen” en omdat we millieuvriendelijk werken.

Hieronder een aantal intervieuws.

dichtbij-13-maart-2013fietspunt-bovag